Smokkelspel

Smokkelspel
Bestemming
Recreatieplas de Oldemeijer


Ticketprijs: exclusief consumpties

 

Het Smokkelspel 

Wij vertrekken naar het staphorsterbos. Daar aangekomen spelen wij een aantal keer het smokkelspel. Ook wel het douanespel genoemd. Bij gelegenheid en tijd kan er bij het meer nog gezwommen of gechilled worden.

Speluitleg

De groep wordt opgesplitst in twee groepen. De ene groep wordt herkenbaar gemaakt met b.v. een rode sjerp, zij zijn douane. Zij stellen zich halverwege het terrein op. De andere groep zijn smokkelaars. Zij krijgen namaakgeld, dat ze kunnen verstoppen in hun kleding, schoenen of haar.

Na een startsignaal rennen de smokkelaars naar de overzijde en proberen de overzijde te bereiken waar een bankpersoon zit die het geld wat gesmokkeld is ontvangt. De douaniers moeten de smokkelaars proberen te tikken. Eenmaal getikt moet de smokkelaar blijven staan en begint hardop tot 10 te tellen. Daarna moet de smokkelaar het geld vrijwillig afgeven Er zijn zelf een aantal strategieën te bedenken, bijvoorbeeld de smokkelaar met weinig geld laat zich tikken en geeft daardoor de andere smokkelaar met veel geld de gelegenheid om wel naar de overkant te rennen. Na een van te voren afgesproken tijdstip klinkt een eindsignaal en kan het geld worden geteld. De groep die het meeste geld in bezit heeft (de smokkelaars of de douane) is de winnaar. Daarna kunnen de groepen van rol wisselen en wordt het spel nog eens gespeeld


NOTE: Het is handig om niet je beste kleding aan te doen. Neem eventueel ook je zwemspullen mee. Zelf voor eten en drinken zorgen of bekijk de consumptielijst.

Kom met ons in contact!

Bekijk onze contactgegegens

Wij bellen jou!

Bel mij terug

Koninklijk Nederlands Vervoer